baggy pants


baggy pants 1.0

afbeelding

Bron: Tom Evil
( CC BY 2.0 )

(cultuur en samenleving; textiel, kleding en uiterlijk)

slobberende, afzakkende broek die meestal zeer laag op de heupen hangt en een deel van het ondergoed zichtbaar maakt en die eerst vooral gedragen werd in de hiphopscene, maar die nu een steeds algemener modeverschijnsel wordt en vooral door jongeren wordt gedragen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Baggy pants…

is een broek; is een kledingstuk

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een afzakkende, slobberige broek die laag op de heupen hangt en meestal een deel van het ondergoed zichtbaar maakt
  • [Gebruiker] wordt vooral gedragen door jongeren

    Algemene voorbeelden


    Baggy boete: hier is de afzakbroek strafbaar. De afzakkende jeans met zichtbare onderbroek, beter bekend als 'baggy pants', werd recent uitgeroepen tot dé modeblunder van de eeuw.

    Algemeen Dagblad,

    Supergave broek, de baggy pants! De broek is gemaakt van een zacht rekbaar materiaal. De broek is aan de voorzijde ingenomen voor een grappig baggy effect tijdens het dragen.

    http://www.casj.nl/nl/broeken-en-leggings/3073-trendy-baggy-pants-van-gemma-ricceri.html#.VOR6mXI5Dcs

    Gezondheidszorg, oorlog in Irak, werk, verbetering van schoolplannen: echte problemen. Daar houdt onze nieuwe president zich de komende jaren mee bezig. Als er naar zijn mening wordt gevraagd over baggy pants heeft hij toch zijn antwoord klaar. De jeugd mag best rekening houden met zijn omgeving. Het staat wel zo netjes even je broek omhoog te trekken voor je op bezoek gaat.

    http://www.juize.nl/nieuws/de-nieuwe-president-over-baggy-pants/,

    Ik luister hip-hop, ik maak zelfs hip-hop en ik draag bijvoorbeeld ook baggy pants.

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2005/01/na_lonsdale_nu.html,

    Honderden jongeren verdringen zich rond de halfpipe en de kleinere uitvoering daarvan: de mini-ramp. De rest gaat los op zijn eigen skateboard. Allemaal gekleed volgens de laatste trends: baggy-pants en wijd Tshirt in gedekte kleuren, cap en sneakers. De hiphop-muziek op de achtergrond versterkt het MTV-gevoel.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010842046:mpeg21:a0095,